Кількість
|
Вартість
|
||
|
Абрикос Кіото - новий сорт абрикоса середнього терміну дозрівання. Французька селекція. Абрикос Кіото дозріває у середині липня. Середня вага плодів - 65 г, окремі плоди більші. Плоди округло-подовженої форми, помаранчеві, з яскраво-червоним рум'янцем на 30-70% поверхні плода. Смак дуже добрий, солодкий, ароматний. М'якуш помаранчевий. Урожайний промисловий сорт. Новинка в Україні.
У 2014 році перші плоди були вже 26 червня, починали набирати забарвлення та можливість зривати під транспортування. До 1 липня були повністю визрілими та знятими з дерева. Смакові якості були дуже високі та відповідали заявленим характеристикам. За нашими спостереженнями, сорт Кіото має перспективу як комерційний. Товарність плодів висока. Збереження на дереві до 10 днів, що дає хороший потенціал сорту на нашому ринку, для виробництва якісних плодів абрикосу під здачу.
Дуже витривала рослина, не схильна до багатьох захворювань.
Абрикос може пристосовуватися до різноманітних погодних умов, хоча його зимостійкість і характеризується відносно невисока.
Дерево виростає великим, сорт вважається невибагливим. Врожайність висока, щорічна.
Смак відмінний, приємний аромат, сильний. Урожай добре транспортується. Плоди мають універсальне призначення.
Посадка абрикоса: В умовах дачної ділянки можна посадити 2-3 деревця в ряд на відстані 3-4 м один від одного. З часом їх крони зімкнуться, але деякі вчені вважають, що така загущена посадка допомагає цим деревам краще переносити зиму. Ями розмірами 80х80 см або 70х70 см і такої ж глибини треба підготувати з осені. У глинистому ґрунті необхідно зробити дренажний шар із щебеню, а в ґрунт додати пісок. У яму разом із верхнім шаром ґрунту вносять мінеральні добрива (суперфосфат із калійною сіллю), перегній.
Догляд за абрикосом: Деревам необхідно забезпечити належний полив. Вони можуть нормально перенести посуху, але для одержання гарного врожаю важливо забезпечити надходження вологи під час появи кольору, активної вегетації (останній весняний місяць), а також за 14-15 діб до збирання врожаю. Ближче до зими, проводять полив для рясного зволоження кореневища, що дозволить зберегти рослину від промерзання в холодний період.
Грунт для посадки: Кислий ґрунт не дозволить виростити хороший абрикос, перед посадкою його вапнують. Легкий суглинок – оптимальний варіант.
Підготовка до зими: Взимку у абрикоса іноді підмерзають кінці однорічних приростів, але це не впливає на його врожайність та стан. При суворих морозах спостерігалося підмерзання приростів до третини довжини, але стовбури та гілки переважно переносять їх. За теплий період рослина відновлюється та закладає плодові бруньки.
Місце для посадки: Ділянка для подальшого зростання абрикоса повинна розташовуватися на сонці, бути захищеною від протягів і різких поривів вітру. Найкраще вибрати височину, де не застоюються опади, а рівень ґрунтових вод не ближче 2,5 м.