Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сорт скороплідний, плодоношення регулярне та рясна.
Термін дозрівання – кінець червня – початок липня.
Характеризується високою зимостійкістю та стійкістю до грибкових хвороб. Стійкість до раку висока.
Дерево росте досить швидко.
Плоди масою близько 10 г, широкосерцеподібні. Шкірка яскраво-червона, після повного дозрівання – темно-червона.
М'якуш червоний, хрящуватий, соковитий, винно-солодкий, дуже смачний. Кісточка маленька.
Висока транспортабельність.
Посадка черешні: Помістіть саджанець у яму так, щоб коренева шийка перебувала на 5-7 см над рівнем поверхні, розкладіть коріння деревця на горбку, насипаному два тижні тому, і засипте яму ґрунтом із нижнього шару, злегка струшуючи при цьому саджанець, щоб ґрунт заповнив порожнечі. Влийте в яму відро води, щоб ґрунт осів.
Догляд за черешнею полягає у своєчасному поливі, внесенні добрив і в обрізанні крони.
Ґрунт для посадки: Добре росте і плодоносить культура в пухкому ґрунті. Ідеальними для неї є легкі та родючі супіщані або суглинисті ґрунти. Вони мають бути досить вологими, але не заболоченими. На торфовищах, у важкій глинистій землі, на піску, що швидко пересихає, з мізерним запасом поживних речовин посадка черешні успіхом не увінчається.
Підготовка до зими: Дорослі дерева не потребують укриття на зиму, проте їх потрібно обов'язково підготувати: пофарбувати вапном підставу скелетних гілок і штамб, і засипати поверхню пристовбурного кола шаром мульчі (торфом). Молоденькі рослини потребують укриття.
Місце для посадки: Черешня любить сонце і погано переносить протяги. Дереву буде комфортно біля паркану або біля південних стін будівель. Але високорослі сорти черешні мають розкидисту крону, тому важливо залишити їм для розвитку достатньо вільного простору.