Кількість
|
Вартість
|
||
|
ТАЛАГАРСЬКА КРАСАВИЦЯ Плоди вище середньої величини (маса 170 г), подовжено-грушоподібної, пляшкової форми, у вершини іноді скошені. Шкірка гладка, блискуча, масляниста, світло-жовта з яскравим червоно-карміновим рум'янцем на сонячній стороні на більшій половині плода. Підшкірних точок багато, дрібні, на незабарвленій частині плода зелені, на освітленому боці білі, добре помітні. Плодоніжка середньої довжини та товщини, злегка вигнута. М'якуш кремовий, середньої щільності, хрустка, дрібнозерниста, дуже соковита, солодка, гарного смаку. Знімна зрілість плодів настає наприкінці вересня, споживча у жовтні–листопаді.
ВІКТОРІЯ Плоди вище середнього розміру, правильної грушоподібної форми, одномірні. Шкірка гладка. Забарвлення в період знімної зрілості зеленувато-жовте з яскравим пурпуровим рум'янцем на більшій частині поверхні плода. Підшкірні крапки дрібні, добре помітні, численні. Плодоніжка довга, вигнута. М'якуш білий, ніжний, без грануляцій, соковитий, кисло-солодкий, ароматний, дуже гарного смаку. Знімна зрілість плодів настає 20-30 серпня. На дереві тримаються міцно. Зав'язуваність плодів висока. Зберігаються вони близько місяця, при штучному охолодженні значно довше. Транспортабельність плодів гарна. Споживаються в основному у свіжому вигляді.