Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сорт - АББАТ ФЕТЕЛЬ- пізньоосінній сорт груші, виведений у Франції.
Дозрівання плодів настає в першій декаді вересня і триває до початку жовтня. У холодильнику зберігаються до січня. Плоди мають високі товарні, смакові якості.
Середньоросла дерево з вузько пірамедальною кроною.
Плоди оригінально красиві, великі або дуже великі масою 250-400 г, витягнуто-грушоподібні. Шкірка тонка, але міцна на дотик, у період знімної зрілості зеленувато-жовта, у споживчій – солом'яно-жовта. Іноді на шкірці проявляється оржавленість. Довжина плоду може досягати 20 см, діаметр 8 см. Це груші-велетні.
М'якуш м'якоть білий або злегка кремуватий, дуже соковитий, ароматний, тане, маслянистий, солодкий, з приємною кислинкою, відмінного смаку.
Дегустаційна оцінка 4,8-4,9 бала
Підщепа низькоросла ІС -4-6
Посадка груші: Кореневище деревця до посадки треба трохи потримати в суміші глини з коров'яком і водою. Далі саджанець обережно поміщають у лунку, засинають і трохи втоптують землю навколо нього. Пам'ятайте, що коренева шийка обов'язково має бути трохи вищою над землею, оскільки після поливу земля осяде.
Догляд за грушею: Влітку найголовніше для рослини це полив. У разі спеки, це дерево треба не забувати поливати вечорами. Також слід пам'ятати, що має досить густу крону, яка потребує проріджування.
Ґрунт для посадки: Кращими ґрунтами для цього дерева є чорноземи та сірі лісові. На піщаних чи глинистих ґрунтах краще їх не садити. Також не можна підбирати ділянки близькі до ґрунтових вод, так як це може призвести до загнивання кореневища.
Місце для посадки: Груша відрізняється декількома особливостями. Культура відноситься до світлолюбних. Терпелива до підвищеного вмісту вологи у районі кореня, але з переносить тривалі сирі тумани. Декілька сирих днів і груша хворіє на грибкові та бактеріальні хвороби. Тому в змішаних дачних садах її краще висаджувати в крайніх рядах, на освітлених місцях, доступних вітрам (але не протягам).