Кількість
|
Вартість
|
||
|
Нектарин інжирний Концеттіна – гібридний сорт середнього терміну дозрівання. Сорт виведено в Італії.
Отриманий у результаті схрещування сортів Старк та Сатурн.
Знімна зрілість посідає початок серпня.
Дерево компактне, з округлою кроною, заввишки досягає 2,5-3 метри.
Плоди середньою масою 100-110 г, не опущені, темно-червоні.
М'якуш солодкий, соковитий, білого кольору, кислоти практично немає. Стійкість до захворювань висока. Морозостійкість до - 25 С.
За 2-3 тижні до посадки підготувати яму для висадки. Розмір лунки в середньому 0,7 х0, 7х0, 7 м. У центр встановити дерев'яний кіл близько 150 см у висоту. Верхній шар грунту змішати з 150 г суперфосфату, 10 кг компосту, що перегнив. Половину одержаної маси пересипати на дно ями. Встановити саджанець у поглиблення, розправити коріння і заповнити яму грунтовою сумішшю, що залишилася. При цьому місце щеплення має бути на рівні 30-40 мм від рівня ґрунту. Утрамбувати землю та полити 4-5 відрами води. Підв'язати саджанець до кілочка, розпушити ґрунт і засипати шаром мульчі.
Грунт для посадки: Нектарин віддає перевагу супіщаним і суглинистим грунтам. Вони найбільше підходять для вирощування культури. Достатньо зберігають вологу біля коріння і перешкоджають утворенню гнилі. При цьому грунт повинен містити достатню кількість поживних речовин та нейтральне кислотне середовище.
Підготовка до зими: Перед настанням морозів важливо встигнути: прибрати ділянку від сухого листя, гілок; рясно полити рослину; провести додаткове комплексне підживлення;
Місце для посадки: Нектарин краще посадити біля південної стіни будівлі або біля огорожі. Місце має бути максимально освітлене сонцем, без дорослих дерев з розлогою кроною. Стіна стане додатковим захистом від сильних вітрів, до того ж її поверхня відбиватиме тепло, обігріваючи рослини з усіх боків.