Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гібрид – це новий вид, сорт овочів, дерев та чагарників, що отримується шляхом генетичного схрещування, запилення різних форм рослин. Вчені та селекціонери-аматори проводять дослідження, експерименти та отримують досить екзотичні рослини, такі, як, наприклад, помідор, що має запах лимона (лемато), яблуко, що має смак винограду (грейпл) тощо.
Довгий час у багатьох регіонах, де в дикій природі виростали абрикоси та сливи люди намагалися вивести новий вигляд, якому були б притаманні найкращі якості «батьків». Наприкінці 19 століття американському вченому-генетику Лютеру Бербанку вдалося отримати рослину, названу ним плумкот. Новий вид містив 50% властивостей сливи (plum) та 50% - абрикоса (apricot). Але споживачі не оцінили досягнутого вченим успіху, рослина не набула широкого поширення.
Однак надалі селекціонер Флойд Зайгер, співробітники каліфорнійського розплідника Dave Wilson Nursery (1989 року) вивели нові гібридні сорти, для одержання яких використовувалися не тільки зливи та абрикоси, а й отримані раніше гібриди. В результаті в даний час споживачі мають можливість скуштувати смаки