Кількість
|
Вартість
|
||
|
Термін дозрівання
I-II -08 (на 2 тижні пізніше за Чачацьку ранню і на 7-10 днів пізніше за Діану і одночасно з Чачацькою Лепотикою. )
Вага та форма плоду
Великі. Округло-овальні (типу ренклодів)
Колір плоду та м'якоть
Темно – фіолетово-сині, покрита густи з світлим нальотом. М'якоть інтенсивно жовтого кольору, соковита, щільна.
Смак
Солодка, м'якоть ніжна, що тане в роті. Зі значним вмістом сухих речовин.
Морозостійкість/посухостійкість
Вище за середню. Витримує температуру до -30 градусів. Посухостійкість вища за середню
Розмір кісточки / Відокремлюваність від м'якоті
Маленька Добре відокремлюється.
Додаткова інформація та коментарі садівника
Новий перспективний гатунок. Високотоварний. Для чорносливу. Цінний сорт для десерту та техпереробок. Кольорові ранньо-середнє. Для закладення промислових садів. На ринку успішно конкурує з одночасно дозріваною Чачацькою Ліпотикою, але виграє у неї до смаку.
. Висаджена слива потребує поливу.
Догляд за сливою: У літню пору, коли слива відцвіте, її потрібно підгодувати. Якщо спостерігається посуха, то рослині знадобляться поливи.
Ґрунт для посадки: найкраще сливи ростуть на родючих пухких ґрунтах з нейтральним pH. Це може бути як суглинний, так і супіщаний ґрунт, головне, щоб у ньому була достатня кількість поживних речовин, і вони вносилися регулярно.
Підготовка до зими: Обрізка, підживлення, передзимовий полив проводять до приходу заморозків, але після опадання листя, і за умови, що дощів восени було небагато. Після поливу і внесення добрив ґрунт навколо стовбура сливи мульчують, вкривають мішковиною в кілька шарів. Щоб захистити стовбур сливи від хвороб, інфекцій і шкідників, його білять спеціальним розчином на основі вапна, коров'яку і глини, мідного купоросу.
Місце для посадки сливи вибирайте освітлене і захищене від вітру. Вона може розвиватися і в півтіні, але точно не на протязі.