Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шовковиця є листопадним деревом, що належить до сімейства Тутових. Батьківщина шовковиці - Китай та Південно-Західна Азія. В Україні вирощують чорну та білу шовковицю. Перша має темну кору та чорні чи вишневі плоди, а друга – світлішу кору та рожеві чи червоні плоди. М'ясисті плоди шовковиці складаються з дрібних кістянок, довжина яких становить близько 2-3 см. Плоди солодкі та соковиті.
Корисні властивості шовковиці
У плодах шовковиці міститься багато калію, тому її слід вживати при нестачі цього мінералу в організмі – гіпокаліємії. Також шовковиця має жовчогінну, сечогінну та протизапальну дію. Шовковицю корисна при набряках серця та нирок, запальних процесах, міокардіодистрофії, серцевій ваді та розладі кишечника.